First Dishes

Homemade chickpeas

קונים 1/2 קילו גרגרי חומוס מהזן הקטן, יש המכנים אותוחומוס מיצרי, לחומוס בייתי הזן הקטן הוא המוצלח ביותר, בקשו בחנויות התבלינים, משרים בקערת מים ללילה, בבוקר החומוסים יתנפחו ויראו כמו הזן הגדול, מבשלים את החומוס בסיר עם הרבה מים וחצי כפית סודה לשתיה, מביאים לרתיחה מנימיכים את האש ומבשלים עד ריכוך, זמן הבישול משתנה בהתאם לטריות החומוס, בפעם האחרונה בישלתי כשעתיים, כיסיתי, הלכתי לישון ובבוקר החומוס היה רך ומוכן. הכי טעים זה חומוס חם, לפני הארוחה מביאה שוב לרתיחה, מסננת, (משאירה בצד כחופן חומוסים שלמים להגשה, ואת השאר טוחנת במג’ימיקס עם להב מתכת, מוסיפה: כרבע כוס טחינה גולמית איכותית (אנחנו מעדיפים הר ברכה) כחצי כוס מיםמיץ מחצי לימון, מלח, מעט כמון ושן שום כתושה.  טוחנים היטב עד לקבלת מירקם מישחתי, אם המרקם סמיך מדיי ניתן להוסיף מעט מים, ומגישים עם ממרח: פלפל חריף, חריף אש, חריף אקסטרים  או ממרח פטריות צ’אנקי – שוס!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *