עיקריות

שקשוקה עם ממרח פלפלים חריפים

מתכון השקשוקה הזה מלווה אותנו כבר שנים, בכל שישי בצהריים.

החומרים:
5 עגבנית רכות
2 בצלים קצוצים
2 שיני שום קצוצות
כף גדושה של רסק עגבניות
כף ממרח פלפלים חריפים של "הבאר מעדנים"
כף פפריקה מתוקה
כפית זרעי כוסברה טחונים
1/2 כפית כמון
1/2 כפית קינמון
מלח, פלפל
אופן ההכנה: 
1.      מביאים מים לרתיחה בסיר גדול.
2.      מסמנים X  על העגבניות, חולטים אותן במים הרותחים ומקלפים.
3.      בסיר אחר מטגנים את הבצל עד הזהבה, מוסיפים את השום הקצוץ (נזהרים לא לחרוך), חותכים את העגבניות לקוביות, ומוסיפים לסיר עם הבצל.
4.      מוסיפים את כל התבלינים ומבשלים יחד, עד שכל הטעמים מתאחדים.
5.      מעבירים למחבת 4 כפות גדולות מהרוטב, שוברים מעל ביצים טריות ומבשלים בעדינות, עד דרגת היציבות האהובה של החלמון.
6.      מגישים עם לחם לבן טרי.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *