עיקריות

עוף בריבת תפוזים וחרדל

החומרים:

ירכי או שוקי עוף

לרוטב:
2 כפות חרדל
4 שיני שום כתושות
3 כפות קונפיטורת תפוזים של "הבאר מעדנים"
מיץ מתפוז אחד
כפית פפריקה מתוקה
1 כפית ממרח פלפל חריף של "הבאר מעדנים"
2 בצלים פרוסים דק
1 כף חומץ
1 כף שמן תירס או קנולה

 אופן ההכנה:
1.      שוטפים את העוף ומנקים אותו.
2.      מערבבים ומשקשקים בצנצנת את כל מרכיבי הרוטב.
3.      משרים את העוף ברוטב המתקבל, לפחות חצי שעה, ומומלץ אף יותר.
4.      מחממים תנור ל-180 מעלות.
5.      מסדרים את העוף בתבנית שרופדה בנייר אפייה. יוצקים מעליו את הרוטב ואופים כשעה-שעה וחצי.
6.      בכל 15-20 דקות פותחים את התנור ומברישים את חלקי העוף ברוטב. אופים עד שהעוף משחים.
7.      בתבנית נוספת צולים תפוחי אדמה ובטטות, ומגישים יחד.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *