ראשונות

עוגיות גומות חן מלוחות

החומרים לבצק:
200 גרם (1/2 1 כוסות) קמח
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
1 כפית מלח
1 כף אורגנו יבש
2 חלמונים
5 כפות שמן זית
למילוי: 
ממרחי "הבאר מעדנים": עגבניות מיובשות, פלפלים, טפנד, חריף אש, לימון כבוש ועוד.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. במעבד מזון מעבדים חמאה וחלמונים. מוסיפים מלח ואורגנו. מוסיפים קמח ולשים, עד שכל החומרים יתאחדו. מוסיפים שמן זית, עד שמתקבל מרקם של בצק חולי ומתפורר מעט.
3. מרפדים תבנית בנייר אפייה. מגלגלים מהבצק כדורים קטנים, ומניחים על התבנית.
4. בעזרת ידית של כף עץ יוצרים "גומות חן" בכל כדור בצק, עד שעיגול הבצק הופך לטבעת שטוחה שגומה במרכזה.
5. בעזרת שק זילוף ממלאים את הגומות בממרחי "הבאר מעדנים", בהתאם למה שאוהבים: עגבניות מיובשות, פלפלים, טפנד, חריף אש וכו'.
6. אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *