ראשונות

מאפי בצק מלוחים, פיקנטים או מתוקים

רעיון גאוני של השפית שולמית קולטון,

שעושה שימוש בכל סוג בצק אפשרי: בצק עלים, בצק פריך, בצק שקם כו’. מצטיידים בסוגים שונים של ממרחים או קונפיטורות של הבאר מעדנים, ותוך דקות יש לכם נשנושים מעלפים לאירוח.
כך עושים: פותחים את הבצק לצורת מלבן.
למאפים מלוחים משתמשים בממרח עגבניות מיובשות, חצילים ונענע, פסטו זיתים, טפנד זיתים או חריף אש.
למאפים מתוקים משתמשים בקונפיטורת משמשים, תאנים, שזיפים, תפוחים ואגסים או חבושים.
מורחים את הממרח או הקונפיטורה על הבצק, מגלגלים לנקניק צר, חותכים לפרוסות ממש כמו סושי, ומניחים אותן, שכובות כשבלולים, על התבנית. מברישים בביצה טרופה.
בגרסה המלוחה מגוונים בציפויים: את גליל העגבניות המיובשות מורחים בשמן זית. על גליל החצילים ונענע אפשר לפזר מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי. על גלילי הזיתים אפשר לפזר תערובת של שומשום וקצח.
בגרסה החלבית מומלץ לשלב גם גבינות: גבינה בולגרית, פרמזן מגורדת, פקורינו ועוד.
אופים דקות ספורות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, עד שהמאפים משחימים.
על המאפים המתוקים מפזרים אבקת סוכר וקינמון.

mpym_mtvqym_bqvpsvt_Large
mpym_mlvkhym_bqvpsvt
mpym_mlvkhym_bbytsv
mpym_bbytsv

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *