פולנטה פטנט

מצרכים:

1 ליטר מים (או ציר עוף לגרסה בשרית)
1 כוס קמח תירס דק לפולנטה
מלח ים אטלנטי
פלפל לבן
70 גר’ חמאה (או 1/3 כוס שמן זית)
מבחר ממרחי הבאר
גבינה משובחת לגירוד

אופן ההכנה:

1. בוחרים את הסיר העבה ביותר במטבח, עדיף סיר יציקה.
2. מוזגים ליטר מים ומביאים לרתיחה.
3. כשהמים כמעט רותחים, מוסיפים לאט לאט כוס קמח תירס איכותי.
4. מערבבים ללא הרף עד שהדייסה מתחילה להתגבש.
5. מוסיפים כ 70 גר’ חמאה או שמן זית, מלח איכותי לפי הטעם ופלפל לבן.
6. מכינים צלחת או תבנית פיירקס ובה צלוחיות עמידות בחום הפוכות ומשמנים בשמן זית.
7. ממשיכים לבשל בערבוב מתמיד עד שהדייסה נפרדת מצדדי הסיר (כחצי שעה).
8. מוזגים את הדייסה לתבנית עד לכיסוי הקעריות ההפוכות ומניחים להתקרר.
9. לאחר שהפולנטה התגבשה הופכים על צלחת הגשה, שולפים את הקעריות הקטנות וממלאים את הקעריות שנוצרו עם ממרחים שונים: ממרח עגבניות מיובשותטפנד זיתיםממרח פלפליםחצילים ונענע ו/או ממרח פלפל חריף.
10. מגרדים מעל גבינה אנחנו השתמשנו בגאודה ופקורינו של משק יעקבס.

share this recipe:
Facebook
Twitter
Pinterest

סל קניות

0
image/svg+xml

אין מוצרים בעגלה.

Continue Shopping
Open chat
Hello
Can we help you?