העוגה הזו היא בהשראת הבלוג המקסים בצק אלים,
אנחנו כמובן שילבנו קונפיטורה איכותית יצא מעולה!
העוגה מורכבת מ 2 שכבות:
לשכבת תחתונה: מקציפים 125 גר’ חמאה רכה עם חצי כוס סוכר עד שהתערובת אוורירית. מערבבים פנימה ביצה אחת וכשהתערובת אחידה מוסיפים כפית אבקת אפייה, קורט מלח, חצי כפית תמצית וניל, ו-7 כפות חלב. מערבבים פנימה 1 כוס קמח פחות כף אחת. משטחים בתבנית 24 ס”מ ואופים על 180 מעלות כ-8 עד 10 דק’ או עד שהשוליים יציבים מעט והאמצע רוטט מאוד.
שכבה עליונה: בזמן שהעוגה בתנור, מערבבים 250 גר’ גבינה לבנה עם חצי כוס סוכר, 2 ביצים, חצי כפית תמצית וניל, 1 כף קמח, ואם אוהבים קצת קליפת לימון מגוררת דק. מוזגים את הבלילה על העוגה האפוייה חלקית, ועכשיו השלב המדליק, מוסיפים נקודות של קונפיטורת הבאר : פירות יער, תות שדה, משמש או שזייפים. ומערבבים קלות עם קיסם. מחזירים לתנור לאפייה של כ-15 עד 30 דק’, או עד שמרכז העוגה יציב. מצננים לחלוטין לטמפ’ החדר לפני שפורסים. שומרים במקרר. ובתאבון!
עוגת גבינה וריבה

05
אפר