לעמוד הפייסבוק youtube Vegan Friendly תעודת כשרות לדף הבית

החומרים:
2-3 אגסים טריים ומוצקים
1 בקבוק יין כנען אדום של "יקב דלתון"
4-5 כפיות סוכר
קורט קינמון
2 מסמרי ציפורן
4 כפות קונפיטורת תאנים או אגס ביין של "הבאר מעדנים"
1/2 1 קילו בשר בקר (נתח מס' 5) צלי כתף
3 שיני שום כתושות
ענף רוזמרין
4 כפות שמן זית "מסיק מגל"
מלח, פלפל
2 כפות רוטב תאנה מפולפלת של "הבאר מעדנים"
אופן ההכנה:
1.      מכינים את האגסים: קולפים את האגסים ומסירים את הליבה.
2.      יוצקים לסיר קטן את היין, מערבבים בו סוכר וקינמון, ומבשלים את האגסים למשך 10 דקות. מוציאים את האגסים מהנוזל ושומרים אותו לרוטב.
3.      ממלאים את האגסים המבושלים בקונפיטורת אגסים ביין של הבאר מעדנים.
4.      יוצרים "כיס" בנתח הבשר, ומכניסים לתוכו את האגסים הממולאים. סוגרים את הנתח בעזרת קסמי עץ.
5.      ממליחים, מפלפלים, מברישים בשמן זית ובשום הכתוש, וצורבים את הנתח במחבת.
6.      מורחים את הנתח בקונפיטורת אגס ביין, מעבירים לתבנית פיירקס ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. אחרי רבע שעה מורידים את הטמפרטורה ל-170 מעלות, מכסים בנייר כסף וממשיכים לאפות עוד כשעה וחצי. מדי פעם בודקים את הנתח ומזלפים עליו מהנוזלים המופרשים ממנו.
7.      מכינים את הרוטב: מצמצמים את היין שבו בישלנו את האגסים עם 2 כפות רוטב תאנה מפולפלת ו-2 כפות סוכר, עד שנוצר רוטב סמיך.
8.      פורסים את הבשר לפרוסות יפות, שמהן יציצו האגסים, ומזלפים מעל מעט מהרוטב. מגישים חם.
_MG_6192_Small.jpg_MG_6203.jpgtsly_bqr_mmvl_bgs_byyn.jpg1-52.jpg1-396.jpg