לעמוד הפייסבוק youtube Vegan Friendly תעודת כשרות לדף הבית

החומרים לקלתית:
250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח
200 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 שקית סוכר וניל            
למלית:
1 צנצנת קונפיטורה של "הבאר מעדנים"
לשטרויזל:
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח
100 גרם חמאה
50 גרם סוכר
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מעבדים את הסוכר, החמאה וסוכר הווניל, עד שמתקבל קרם תפוח ואוורירי.
2. מוסיפים קמח בבת אחת, ומעבדים רק עד איחוד כל החומרים.
3. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
4. מחממים תנור ל-180 מעלות. מוציאים את הבצק מקירור ומרככים אותו בעזרת לישה קצרה.
5. מרדדים את הבצק ומהדקים על תבנית פאי. מחוררים את הבצק במזלג ומכניסים לתנור לחצי אפייה, כ-12 דקות.
6. בינתיים מכינים את השטרוייזל: חותכים את החמאה לקוביות קטנות. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה עם כל חומרי השטרויזל, עד שמתקבלים פירורים עדינים.
7. מוציאים את הפאי מהתנור, מורחים עליו את הקונפיטורה, ומפזרים מעל את השטרוייזל. אופים עוד 25 דקות, או עד הזהבה עדינה.
מתכון באדיבות הקונדיטורית אבישג כהן