לעמוד הפייסבוק youtube Vegan Friendly תעודת כשרות לדף הבית


החומרים לבצק:
100 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
למלית הגבינה:
750 גרם גבינה לבנה 5%
200 גרם (1 כוס) סוכר
2 ביצים
2 כפות קמח + 2 כפות קורנפלור
1 שקית סוכר וניל
לציפוי:
250 מ"ל שמנת מתוקה
1 כוס (240 מ"ל) חלב
1 קופסה אינסטנט פודינג וניל
לטופינג פירות יער: 
1 צנצנת קונפיטורת פירות יער של "הבאר"
אופן ההכנה: 
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משמנים תבנית קפיצית בקוטר של 26 ס"מ.
3. מעבדים את כל חומרי הבצק במעבד מזון (אפשר גם בידיים), עד לקבלת בצק חולי ופירורי.
4. משטחים את הבצק בתבנית  ומשאירים שוליים.
5. מערבבים את כל חומרי המלית עד שמתקבל מרקם אחיד. שופכים על הבצק ואופים כ-30- 40 דקות.
6. כשהמלית מתייצבת ויש בועות קטנות במרכז העוגה, מנמיכים את התנור ל-150 מעלות ואופים עוד 10 דקות. העוגה צריכה להיות יציבה בשוליים, ומעט נוזלית במרכז.
7. מכבים את התנור כשהעוגה בפנים, לא פותחים ומחכים עד קירור מלא. כך העוגה תישאר גבוהה ויפה ולא "תיפול".
8. מקציפים את כל חומרי הציפוי עד לקבלת קרם יציב, ומצפים את העוגה שהתקררה.
9. שופכים מעל את כל הקונפיטורה, ומגישים.
מתכון באדיבות הקונדיטורית אבישג כהן