לעמוד הפייסבוק youtube Vegan Friendly תעודת כשרות לדף הבית

את המנה הזו אפשר להכין עם כל סוג של דג לבן ומוצק.
 
החומרים:

4 פרוסות של לוקוס (או כל דג לבן מוצק אחר)
1 כף שמן זית
1 כף שמן קנולה
2 בצלים חתוכות לקוביות
5 שיני שום גדולות, פרוסות
2 גבעולי סלרי פרוסים
1 עגבנייה גדולה קלופה (אפשר לחלוט דקה במים רותחים, ואז לקלוף בקלות)
תבלינים:
2 כפיות פפריקה מתוקה / חריפה
1 כפית זרעי כוסברה
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
מלח גס
צנצנת של חצילים ונענע של "הבאר מעדנים"
400 מ"ל מים
חופן נענע קצוצה
חופן פטרוזיליה קצוצה
חופן עלי סלרי קצוצים
עגבנייה מקולפת ופרוסה
לימון או ליים פרוס לפרוסות דקות (עם הקליפה)
אופן ההכנה:
1.      בסיר סוטאז' רחב מטגנים קלות את הבצל. מוסיפים את השום ונזהרים לא לחרוך.
2.      כשהבצל והשום מזהיבים מוסיפים את גבעולי הסלרי והעגבניות. מטגנים קלות ומוסיפים את התבלינים.
3.      מוסיפים את צנצנת החצילים ונענע של "הבאר מעדנים". ממלאים את הצנצנת הריקה במים ומוזגים לסיר, וחוזרים שוב על הפעולה (סה"כ כ-400 מ"ל מים).
4.      מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות.\
5.      מסדרים את פרוסות הדגים על הרוטב. מפזרים על הכל את עשבי התיבול הקצוצים, ואז את פרוסות העגבנייה והלימון. סוגרים את הסיר, מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות.